Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

ilmastointilaite asunnossa

Saako kerrostaloasuntoon laittaa ilmastointilaitteen?

Joka kolmas kerrostaloasunto lämpenee voimakkailla kesähelteillä yli 30 asteen lämpötilaan, mikä on saanut asukkaat ja taloyhtiöt miettimään ratkaisuja asumisolojen parantamiseksi. Millaisia ilmastointilaitteita taloyhtiön asuntoon saa asentaa?

Ilmastointilaitteen, josta lähtee poistoputki ulos, voi ottaa käyttöön ilman erillisiä lupia, kunhan poistoputki johtaa olemassa olevasta aukosta, esimerkiksi ikkunasta, ulos. Ilmastointilaitteesta pitää huolehtia käyttöohjeiden mukaisesti ja laitteen alle pitää laittaa vuotokaukalo, jotta mahdolliset vuodot havaitsee heti. Näin toimimalla myös vakuutus todennäköisesti korvaa, jos jotain vahinkoa aiheutuu. Aina tulee kuitenkin tarkistaa omat vakuutusehdot ja vaikka kysyä omalta vakuutusyhtiöltä.

Ilmalämpöpumpun asentaminen vaatii muutostyöilmoituksen tekemistä yhtiölle. Jos osakkaan huoneistoon kuuluu parveke, jolle ilmalämpöpumpun ulkoyksikön saa sijoitettua, voi taloyhtiö kieltää asentamisen vain jos siitä aiheutuu kohtuutonta haittaa. Jos taas ulkoyksikölle ei ole osakashallintaista paikkaa, voi yhtiö harkita, haluaako se myöntää lupaa asentamiselle.

Lue myös: Taloyhtiön täytyy tarttua asuntojen liikaan kuumuuteen

Artikkeli julkaistiin alunperin nimellä Lakipulma: Saako taloyhtiön asuntoon laittaa ilmastointilaitteen? sivustolla Kotitalo.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI