Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

sähköpotkulaudat taloyhtiön pihalla

Sähköpotkulaudat taloyhtiön pihalla voivat olla ongelmallisia

Kesä ja yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat ovat täällä. Monelle sähköpotkulauta, tuttavallisemmin sähköskuutti, on helppo ja nopea menopeli, mutta väärin pysäköitynä ne saavat monet näkemään punaista. Vuokrasähköskuutilla ajaessa on hyvä muistaa, että skuuttia ei voi jättää taloyhtiön pihalle eikä tielle lojumaan.

Lähtökohtaisesti taloyhtiön piha on yksityisaluetta ja ilman lupaa sinne ei saa jättää tai pysäköidä mitään kulkuneuvoja, ei siis myöskään vuokraskuutteja. Vuokraskuuttien käyttäjien tulee huomioida pysäköidessään pelastustiet, joille skuutteja ei saa jättää. Muutenkin skuuttaajien täytyy muistaa kanssakulkijat skuuttien sijoittelussa, jotta esimerkiksi pyörätuoleilla pääsee kulkemaan pihaympäristössä ja kaduilla, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Sara Rintamo.

Helsingin keskustassa on paljon alueita, joissa kaupunki on rajoittanut yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen pysäköintiä. Tästä on kerrottu liikennemerkein ja sallitut pysäköintialueet löytyvät myös operaattoreiden sovelluksesta. Ongelmia tulee yleensä keskustan ulkopuolella, jossa sähköskuutteja jätetään helpommin vääriin paikkoihin.

– Jos mikään muu ei auta, voi taloyhtiö käsittääkseni pyytää vuokraskuuttien operaattoria merkitsemään taloyhtiön pihan alueeksi, johon skuuttia ei voi jättää. Toki tällainen pyyntö tulee tehdä jokaiselle yritykselle erikseen, sanoo Rintamo. Toinen vaihtoehto on osoittaa esimerkiksi kyltillä hyvä paikka skuuteille ja ohjata käyttäjiä jättämään skuutit yhteen paikkaan.

– Itsekin käytän ja liikun paljon sähköskuutilla, ne ovat kaupungissa hyvä ja nopea kulkuneuvo, mutta tietenkään niiden paikka ei ole taloyhtiön pihalla tai keskelle tietä jätettyinä. Yhteiskäyttöskuuttaajana toivoisin, että kaikki skuuttien käyttäjät pysäköivät vastuullisesti sivuun. Skuuttien jättäminen häiritsevästi ja vaarallisesti johtaa ennen pitkään lisärajoituksiin ja jopa skuuttien täyskieltoihin, toteaa Rintamo

Artikkeli julkaistiin alunperin nimellä Vuokraskuutti on nopea menopeli, mutta taloyhtiön piha ei ole sille oikea paikka sivustolla Isännöintiliitto.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI