Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

sälekaihtimet

Ota sälekaihtimet tehokäyttöön asunnon lämmönsäätelyssä

Lämmönsäätely asunnoissa voi tuntua haasteelliselta erityisesti äärimmäisissä sääolosuhteissa. Kesän helteillä ja talven pakkasilla energiankulutus kohoaa, kun yritämme pitää kotimme mukavana. Yksi tehokas ja taloudellinen keino lämmönsäätelyyn on sälekaihtimien käyttö. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi, kuinka voit hyödyntää sälekaihtimia energiatehokkaammin ja säästää samalla kustannuksissa.

Sälekaihtimien hyödyt lämmönsäätelyssä

Sälekaihtimet ovat erinomainen ratkaisu ikkunoiden lämmönhallintaan. Niiden avulla voidaan kontrolloida sekä auringonvalon määrää että sen suuntaa, mikä vaikuttaa suoraan huoneiston lämpötilaan.

Kesäaikaan sälekaihtimet toimivat tehokkaana aurinkosuojana. Kun aurinko paistaa voimakkaasti, sälekaihtimet voidaan kääntää siten, että ne heijastavat suoran auringonvalon pois sisätiloista, mikä auttaa pitämään huoneiston viileämpänä. Tämä vähentää tarvetta käyttää ilmastointia tai muita viilennyslaitteita, mikä säästää energiaa ja laskee sähkölaskuja.

Talvella sälekaihtimet voivat auttaa lämpimän ilman pysymistä sisätiloissa. Iltapäivisin, kun aurinko laskee ja ulkolämpötila alkaa laskea, sälekaihtimet voidaan sulkea kokonaan. Tämä luo lisäeristeen ikkunoihin, mikä vähentää lämpöhävikkiä ja auttaa pitämään huoneiston lämpimänä.

Säätövinkkejä

  • Kesällä: Käännä lamellit yläviistoon auringon ollessa korkealla, jotta valo heijastuu kattoon ja huone pysyy viileämpänä.
  • Talvella: Avaa lamellit päiväsaikaan, jotta auringon lämpö pääsee sisään ja sulje ne iltaa kohti, jotta lämpö pysyy sisätiloissa.

Muita Verhoratkaisuja

Jos sinulla ei ole sälekaihtimia tai haluat tutkia muita vaihtoehtoja, on olemassa useita muita verhoratkaisuja, jotka voivat auttaa lämmönsäätelyssä.

  • Pimennysverhot: Paksut pimennysverhot ovat erinomaisia eristämään sekä lämpöä että valoa. Ne sopivat hyvin makuuhuoneisiin, tarjoten pimeän ja viileän ympäristön nukkumiseen.
  • Kevyet verhot: Vaaleat ja ohuet verhot päästävät valon sisään mutta estävät suoran auringonpaisteen. Ne antavat huoneelle valoisan ja ilmavan tunteen samalla kun suojaa pahimmilta auringonsäteiltä.
  • Hunajakennoikkunakaihtimet: Tämäntyyppiset kaihtimet tarjoavat erinomaisen lämmöneristyksen ja ne ovat visuaalisesti houkuttelevia. Ne voivat auttaa vähentämään lämpöhävikkiä talvikuukausina ja estämään lämpöä pääsemästä sisään kesällä.

Kokonaisuudessaan ikkunoiden kautta tapahtuva lämmönsäätely voi vaikuttaa merkittävästi kotisi mukavuuteen ja energiatehokkuuteen. Valitsemalla oikeanlaiset sälekaihtimet tai muut verhoratkaisut, voit nauttia miellyttävämmästä sisäilman lämpötilasta ja säästää energiaa ympäri vuoden.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI