tiskikoneen asentaminen

Astianpesukoneen asennus ja huoltotoimet

Onko astianpesukoneesi kunnossa? Osakas vastaa astianpesukoneen ja liitäntöjen kunnossapidosta. Astiapesukoneen saa sinänsä asentaa kuka tahansa mutta ottaen huomioon että astianpesukone ei sijaitse märkätilassa joten sen vuotaminen on vesivahingon kannalta kriittisempi ja vaikeammin havaittava vahinko joten vastuu sen asentamisesta kannattaa ulkoistaa pätevälle asentajalle.

Astianpesukone voi aiheuttaa asunnossa vuodon jos se on väärin asennettu, poistoputki on huonokuntoinen tai vesijohto on rikkoutunut. Astianpesukone voi myös vuotaa luukun kohdalta tai koneen alta. Astianpesukone voi vuotaa pesukoneen alle tai allaskaappiin ja vahingoittaa lattiaa tai rakenteita.


Näin vähennät astianpesukoneen vuotoriskiä:

  • Asennuta koneen alle vuotokaukalo. Vuotokaukalo ei kuitenkaan paljasta allaskaapin vuotoja, sillä astianpesukoneen hanaliitokset ovat vuotokaukalon ulkopuolella.
  • Jos allaskaappi on täynnä tavaraa siellä olevia vuotoja on vaikea huomata ja vesi saattaa valua pitkällä aikavälillä rakenteisiin. Pidä siis kaappi siistinä.
  • Seuraa koneen toimintaa. Kokeile kädellä, vuotaako kone jostakin kohtaa.
  • Käytä astianpesukonetta vain, kun olet itse paikalla.
  • Sulje koneen vesiliitäntä, kun konetta ei käytetä.
  • Puhdista suodattimet koneen käyttöohjeen mukaan.
  • Uusi rikkinäinen astianpesukoneen vesijohto.


Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Remonttijäte on remontoijan vastuulla

30.8.2023

Asunnon remontoinnista syntyy helposti monenlaista jätettä. Remontoijan on lajiteltava ja toimitettava remonttijäte suoraan jäteasemille. Remonttirojua ei saa laittaa taloyhtiön sekajäteastioihin…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI