ikkunoiden tiivistäminen

Vähennä lämpöhukkaa – ikkunoiden tiivistäminen kuuluu asukkaalle

Ikkunoiden ja parvekkeenoven sisemmät osat kuuluvat tiivisteiden osalta asukkaan huoltovastuulle. Näillä ohjeilla saat ikkunat tiiviiksi talven varalle ja vedon tunteen häviämään.

Asunnon ilmavuodot aiheuttavat vedon tunnetta ja ikkunan lähellä voi olla kylmä oleskella. Ikkunoiden kautta talon lämmöstä häviääkin noin 20 prosenttia. Tiivistä ikkunat ja parvekkeen ovi talvella, jotta lämpö ei mene hukkaan.


Asukas vastaa sisimmän ikkunan ja parvekkeen sisemmän oven tiivistämisestä. Taloyhtiö vastaa ulompien ikkunoiden ja ulomman parvekkeen oven tiivistämisestä. Jos parvekeovia on yksi, taloyhtiö vastaa sen toiminnasta kokonaisuudessaan.

Jos olet epävarma, miten ikkunasi pitäisi tiivistää, ole yhteydessä huoltoyhtiöön.


Vähennä lämpöhukkaa


Voit vähentää lämpöhukkaa paksuilla verhoilla ja sälekaihtimilla. Muista kuitenkin, että verhoilla ei pidä peittää patteria ja sen termostaattia.

Sulje sälekaihtimet yön ajaksi ja vedä verhot ikkunan eteen. Tämä vähentää lämpöhukkaa yhtä paljon kuin ylimääräinen ikkunalasi.

Pidä sälekaihtimet ja verhot kiinni kylminä vuodenaikoina myös päiväsaikaan, jos huoneessa ei oleskella.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI