jätteiden lajittelu

Ohjeita jätteiden lajitteluun taloyhtiöissä heinäkuusta 2023 alkaen

Älä heitä rahaa roskiin! Lajittele jätteesi huolellisesti oikeisiin jäteastioihin.

Sekajäte on jätteistä kalleinta ja tuottaa suurimmat kulut taloyhtiölle.

Jätepisteet on tarkoitettu ainoastaan huoneistossa syntyneitä talousjätteitä varten. Suurikokoisten pakkausten, huonekalujen, remonttijätteiden ja vastaavien poiskuljetuksesta sinun on huolehdittava itse. Jäteyhtiö veloittaa jokaisesta ylimääräisestä jätteestä erikseen.

Isot sekajätemäärät ja ylimääräiset maahan jätetyt jätetavarat voivat lisätä tarvetta nostaa hoitovastikkeita. Älä siis heitä rahaa roskiksiin!

  • Vanhat huonekalut voi toimittaa esimerkiksi lähimpään kierrätyskeskukseen tai tarjota ilmaiseksi netin kierrätysryhmissä.
  • Sähkö- ja elektroniikkaromu ja ongelmajätteet, kuten lääkkeet, paristot, akut ja maalit pitää viedä lähimpään keräyspisteeseen.
  • Käytöstä poistuneelle tekstiilijätteelle on joillakin alueilla jo järjestetty omat keräyspiteensä.

Heinäkuun alusta kaikissa vähintään viiden huoneiston taloyhtiössä tulee olla omat jäteastiat muovipakkauksille, kartongille, paperille, lasille, metallille, sekajätteelle ja biojätteelle. Energiajätteen erilliskeräysvelvoite on päättynyt yli 5 huoneiston kiinteistöillä. Energiajätteen keräys korvautuu jatkossa käytännössä muovipakkausten keräyksellä.

Tarvittaessa taloyhtiössä pitää miettiä, ovatko jäteastiat oikean kokoiset ja niiden tyhjennysvälit sopivat. Uudet jäteastiat saattavat tarvita myös lisätilaa jätepisteessä: laajennetaanko tilaa vai voidaanko tehokkaan lajittelun vuoksi esimerkiksi poistaa yksi sekajäteastioista? Pienien taloyhtiöiden kannattaa hyödyntää jätekimppoja ja organisoida jätteiden lajittelu yhteisiin astioihin. Kysy isännöinniltä lisätietoja!

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Joulukuusen hävittäminen taloyhtiössä

28.12.2023

Joulukuusen hävittäminen saattaa mietityttää kaupunkikodissa. Asukkaiden kannattaa seurata tiedotusta aiheesta, ja taloyhtiön hallituksen puolestaan huolehtia, että kuusen hävittämisohjeet ovat selkeät…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI