joulukuusen hävittäminen

Joulukuusen hävittäminen taloyhtiössä

Joulukuusen hävittäminen saattaa mietityttää kaupunkikodissa. Asukkaiden kannattaa seurata tiedotusta aiheesta, ja taloyhtiön hallituksen puolestaan huolehtia, että kuusen hävittämisohjeet ovat selkeät ja annettu asukkaille ajoissa.

Monissa paikoissa jätehuolto kerää joulukuuset taloyhtiöiden jätepisteiltä joulun jälkeen. Yleensä keräyksen takaraja on viimeistään tammikuun lopussa, joten jos mielii saada kuusen helposti hävitettyä, kannattaa viedä se ajoissa jätepisteelle.

Helppo kikka estää kuusen neulasia varisemasta rappukäytävään


Jos kuusi on jo parhaan päivänsä nähnyt, saattaa neulaskato olla runsasta. Joulukuusen hävittäminen voikin olla sotkuista puuhaa. Jotta oma asunto ja rappukäytävä ei ole täynnä neulasia, tee näin:

  • Kaada kuusi esimerkiksi ison lakanan päälle.
  • Sulje lakana kulmista niin, että kuusi jää pussiin.
  • Pussitettu puu ei kuljetettaessa varista neulasiaan.

Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi. Kuusta ei myöskään saa pilkkoa ja laittaa bio- tai sekajätteeseen, koska silloin astiat tukkeutuvat. Taloyhtiössä kuuset kannattaa kerätä jätepisteelle siististi niin, etteivät ne ole kulkuväylällä tai jäteastioiden edessä.

Kuusen voi myös polttaa tai viedä kaatopaikalle


Jos alueella ei ole kuusikeräystä, täytyy asukkaan hankkiutua kuusesta eroon itse. Kuusen voi viedä monessa kunnassa jäteasemalle tai maankaatopaikalle maksutta. Mikäli kotona on takka, kannattaa muistaa, että takassa poltettavan puun pitää olla puhdasta ja kuivaa. Suoraan siltä seisovilta ei siis kannata laittaa joulukuusta palamaan.

Lisää joulun ajan lajitteluohjeita Saplakierron nettisivuilla.

Tasotalolla me autamme kaikkia asiakkaitamme asumiseen liittyvissä pulmissa. Jos et siis tiedä miten toimia, ota yhteys Tasotalon asiakaspalveluun.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI