Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

keittiöremontti

Pitääkö keittiöremontista ilmoittaa taloyhtiölle? Keittiöremontti ja muutostyöilmoitus

Taloyhtiön luvan tarvitset keittiöremontillesi, jos remontissa puututaan taloyhtiölle kuuluviin rakenteisiin eli uusitaan esimerkiksi asunnon viemäri- tai käyttövesiputkia, vesialtaita, sähköjohtoja, pistorasioita tai lämmityspattereita tai remontti vaikuttaa ilmanvaihtoon. Huomioi myös, että sinun on mahdollisesti teetettävä asbestikartoitus purettaviin materiaaleihin ennen purkutyötä, jos rakennus on rakennettu ennen vuotta 1994. Asbestikartoituksen kulut maksaa osakas. Jos olet uusimassa pelkästään keittiökaappejasi tai kodinkoneita, voit tehdä remontin ilman remontti- eli muutostyöilmoitusta taloyhtiölle.

Muutostyöilmoituksen teet helpoiten sähköisesti taloyhtiösivuilla. Tee ilmoitus hyvissä ajoin ennen töiden aloitusta. Töitä ei saa aloittaa ennen kuin ilmoitus on käsitelty, ja olet saanut luvan töiden aloittamiseen. Kun remontti alkaa, muista ilmoittaa siitä muille asukkaille esimerkiksi ilmoitustaululla.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa osakkaan tekemiä remontteja. Keittiöremontissa valvontakäyntien määrä riippuu remontin toteutuksesta ja vaiheista. Valvonnan tekee joko isännöintiyrityksen tekninen asiantuntija tai taloyhtiön valitsema ulkopuolinen ammattilainen. Valvontatyön maksaa osakas.

Isännöinnin kautta saat neuvoja ja tukea remonttisi onnistuneeseen läpivientiin. Mukavaa remontointia!

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI