Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

Kinkunrasva, lahjapaperit ja joulukuusi – Joulun jätteet oikeisiin astioihin

Joulu lähestyy paketteineen, herkkuineen, kuusineen ja koristeineen. Joulunajan jätteiden kierrätyksessä on hyvä muistaa muutama ohje.

Viemärit tukkiva kinkkurasva on kestopulma. Paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmassa tapauksessa jätevedet nousevat sisään huoneistoon. Jäähtynyt ja hyytynyt rasva kuuluu biojätteeseen.

Joulun jälkeen taloyhtiön roska-astiat pursuilevat, joten kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen. Lahjapakettien käärepaperit kuuluvat sekajätteeseen, sillä pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen.

Joulukuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi. Rappukäytävä pysyy siistinä, kun kuusen kaataa esimerkiksi ison lakanan päälle ja kantaa ulos sen sisälle kääräistynä. Lakana suljetaan esimerkiksi kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Kuljetettaessa varisseet neulaset on helppo tyhjentää lakanan päältä bioroskikseen.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI