Kylpyhuoneen hoitotoimet ja käyttö

Kiertääkö ilma kylpyhuoneessasi? Kylpyhuoneessa on paljon kosteutta, ja sen takia on erityisen tärkeä huolehtia, että ilmanvaihto ja kuivatus on kunnossa. Ilmanvaihtoventtiiliä ei saa koskaan sulkea kiertämällä kiinni.

Venttiili on hyvä puhdistaa pölystä pari kertaa vuodessa imuroimalla, tai jos pyyhkimistä tarvitaan niin vetämällä venttiilistä ulospäin. Korvausilman saamiseksi kylpyhuoneen oven reunassa tulee aina olla vähintään 1-2 cm rako. Kylpemisen ja pyykinkuivauksen aikana kylpyhuoneen ovi kannattaa pitää suljettuna ettei märkätiloihin tarkoitettu kosteus leviä muualle huoneistoon. Oven kiinnipitäminen auttaa myös siihen, ettei mahdollisen lattialämmityksen lämpö karkaa harakoille ja kasvata turhaan sähkölaskua.

Liiallisen kosteuskuorman vähentämiseksi varsinkin kylpyhuoneessa jossa ei ole lattialämmistystä, tulee lattia kuivata lastalla aina suihkuttelun jälkeen. Mikäli huoneistossa on koneellisen poistoilman tehonsäätö, lisätään tehoa kylpyhuoneen käytön ajaksi. Laitetta ei koskaan pidä sammuttaa kokonaan vaikka se olisi mahdollista, vaan poistoilma pidetään päällä pienimmällä teholla myös silloin kun ei olla kotona. Tarkista oman ilmanvaihtokoneen niksit sen käyttöohjeesta, joka löytyy usein helposti internetistä.

Lattiakaivo ja sen sisäosat puhdistetaan säännöllisesti. Työssä helpottaa siivouskäsineet ja vaikka vanha tiskiharja, pesuaineeksi riittää tiski- tai yleispuhdistusaine.

Tarkista, ettei kaakeleissa tai saumoissa ole halkeamia. Silikonit tulee uusia tarvittaessa.

Mukavia kylpyhetkiä!

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Remonttijäte on remontoijan vastuulla

30.8.2023

Asunnon remontoinnista syntyy helposti monenlaista jätettä. Remontoijan on lajiteltava ja toimitettava remonttijäte suoraan jäteasemille. Remonttirojua ei saa laittaa taloyhtiön sekajäteastioihin…

Astianpesukoneen asennus ja huoltotoimet

7.8.2023

Onko astianpesukoneesi kunnossa? Osakas vastaa astianpesukoneen ja liitäntöjen kunnossapidosta. Astiapesukoneen saa sinänsä asentaa kuka tahansa mutta ottaen huomioon että astianpesukone…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI