Pesutiloihin suunniteltavista remonteista on aina ilmoitettava taloyhtiölle. Remontti- eli muutostyöilmoitus kannattaa tehdä käsittelyn jouhevuuden ja nopeuden vuoksi sähköisesti taloyhtiösivuilla. Tee ilmoitus hyvissä ajoin, sillä töitä ei saa aloittaa ennen kuin ilmoitus on käsitelty ja lupa töiden aloittamiseen on saatu.
Ennen ilmoituksen tekemistä suunnittele, millaisen kylpyhuoneen haluat. Selvitä myös, onko taloyhtiöön tulossa esimerkiksi putkiremontteja tai pitääkö ottaa huomioon muita asioita, kuten asbestikartoitus, jos rakennus on rakennettu ennen vuotta 1994.
Pyydä tarjouksia useammalta yritykseltä ja allekirjoita sopimus vasta, kun olet saanut luvan remontin tekoon taloyhtiöltä.
Muista kertoa remontista muille asukkaille ennen remontin aloittamista esimerkiksi ilmoitustaululla. Voit pyytää apua tiedottamiseen isännöinniltä.
Taloyhtiöllä on oikeus valvoa osakkaan tekemiä remontteja. Valvonta on tärkeää erityisesti kylpyhuoneremonteissa vesieristeiden vuoksi. Valvonnan tekee tehtävään valittu ammattilainen, joka organisoidaan paikalle isännöinnin toimesta.
Kun remontoit pesutilat oma-aloitteisesti, maksat kokonaisuudessaan remontin kustannukset kuten työn, materiaalit, asbestikartoituksen ja valvonnan. Joissakin tapauksissa taloyhtiö saattaa yhtiökokouksessa tehdyn päätöksen perusteella maksaa osan taloyhtiön huoltovastuulle kuuluvien rakennusosien kuten vedeneristeiden kustannuksista, jos ne ovat käyttöikänsä päässä ja niitä alettaisiin muutoinkin vähitellen taloyhtiössä uusimaan. Perustasoa kalliimpien vesikalusteiden kustannuksiin taloyhtiö ei osallistu.
Jos remontin yhteydessä havaitaan taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluva rakenteellinen vaurio, kuten kosteusvahinko, asiasta pitää ilmoittaa välittömästi taloyhtiölle ja keskeyttää remontin eteneminen.
Ammattitaitoisen ja helposti tavoitettavan isännöitsijän avulla osakkaiden remontit sujuvat ilmoitus- ja valvontavaatimuksista huolimatta sujuvasti ja luotettavasti.