lintujen ruokinta taloyhtiössä

Lintujen ruokkiminen taloyhtiössä

Lintulaudan tai muun lintujen ruokkimispaikan laittaminen taloyhtiön pihalle kuuluu sellaisiin pieniin asioihin, joista kannattaa keskustella etukäteen. Etenkin, jos lintulaudalle löytyy paikka hieman syrjemmältä, kenelläkään ei todennäköisesti ole mitään asiaa vastaan. Hallitus voi antaa luvan, ellei asiasta ole kirjattu yhtiöjärjestykseen.

Yleensä ehdottaja ottaa vastuun tarpeiden hankkimisesta ja siitä, että paikka pysyy puhtaana. Asiasta on hyvä sopia etukäteen.


Nämä seikat kannattaa pitää mielessä:

  • Ruokapaikka kannattaa asettaa riittävän korkealle ja sellaiseen telineeseen, etteivät rotat ja oravat pääse eväille.
  • Paikan on oltava sopivan hiljainen, jotta syömään uskaltautuvat myös aremmat linnut eikä lintujen ääntely ärsytä asukkaita.
  • Yleinen ohje on, että syksyllä aloitettua lintujen ruokintaa tulisi jatkaa maan sulamiseen saakka.


Lintujen ruokkiminen kerrostalon parvekkeella tai ikkunalaudalla ei ole sallittua jätöksiin liittyvistä hygieniasyistä. Jätökset muodostavat terveysriskin myös jos lintujenruokintapaikka on liian lähellä lasten leikkipaikkaa ja lapsilla on pääsy lintulaudalta maahan pudonneisiin jätöksiin.

Kun säännöt on selvät voi taloyhtiön lintulaudasta olla kuitenkin paljon yhteistä iloa ja lintujen puuhia on mukava tarkkailla omasta ikkunasta.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

3.7.2023

Leikkipaikka on monelle taloyhtiön pikkuasukkaalle mieluinen paikka. Jos havaitset puutteita leikkipaikalla, ota yhteyttä huoltoyhtiöön. Tarvittaessa kannattaa estää lasten leikkiminen, jos…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI