Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

kaupunki

Siirtyminen huoneistotietojärjestelmään ja paperinen osakekirja

Huoneistotietojärjestelmä herättää kysymyksiä taloyhtiössä. Tiedot osakehuoneistoista kerätään valtakunnalliseen huoneistotietojärjestelmään, jota ylläpitää Maanmittauslaitos. Taloyhtiöiden osakeluettelot tulee siirtää Maanmittauslaitoksen järjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Uudet taloyhtiöt ovat olleet järjestelmän piirissä jo vuoden 2019 alusta lähtien.

Hallitus ja isännöinti sopivat osakeluettelon siirrosta ja sen ajankohdasta. Isännöinti hoitaa siirron. Voit osakkeenomistajana helpottaa siirtoa huolehtimalla, että isännöinnissä on tiedossa syntymäaikasi ja ajantasaiset yhteystiedot.

Sähköinen omistajamerkintä korvaa paperisen osakekirjan.​ Paperisen osakekirjan mitätöinnistä huolehtii jokainen osakkeenomistaja itse.Tämä tapahtuu kuitenkin vasta sen jälkeen, kun taloyhtiön omistajatiedot on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja tästä isännöinti tiedottaa erikseen kun asia on taloyhtiössäsi ajankohtainen.

Tiedotamme siis osakkaille erikseen kun taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja kerromme ohjeet, kuinka osakkaiden tulee toimia. Mikäli asiassa jokin huolettaa, voit olla yhteydessä isännöinnin asiakaspalveluun.

Lisätietoa aiheesta huoneistojen omistajille Maanmittauslaitoksen nettisivuilla.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI