kaupunki

Siirtyminen huoneistotietojärjestelmään ja paperinen osakekirja

Huoneistotietojärjestelmä herättää kysymyksiä taloyhtiössä. Tiedot osakehuoneistoista kerätään valtakunnalliseen huoneistotietojärjestelmään, jota ylläpitää Maanmittauslaitos. Taloyhtiöiden osakeluettelot tulee siirtää Maanmittauslaitoksen järjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Uudet taloyhtiöt ovat olleet järjestelmän piirissä jo vuoden 2019 alusta lähtien.

Hallitus ja isännöinti sopivat osakeluettelon siirrosta ja sen ajankohdasta. Isännöinti hoitaa siirron. Voit osakkeenomistajana helpottaa siirtoa huolehtimalla, että isännöinnissä on tiedossa syntymäaikasi ja ajantasaiset yhteystiedot.

Sähköinen omistajamerkintä korvaa paperisen osakekirjan.​ Paperisen osakekirjan mitätöinnistä huolehtii jokainen osakkeenomistaja itse.Tämä tapahtuu kuitenkin vasta sen jälkeen, kun taloyhtiön omistajatiedot on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja tästä isännöinti tiedottaa erikseen kun asia on taloyhtiössäsi ajankohtainen.

Tiedotamme siis osakkaille erikseen kun taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja kerromme ohjeet, kuinka osakkaiden tulee toimia. Mikäli asiassa jokin huolettaa, voit olla yhteydessä isännöinnin asiakaspalveluun.

Lisätietoa aiheesta huoneistojen omistajille Maanmittauslaitoksen nettisivuilla.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Taloyhtiön hyvä hallintotapa-opas

31.1.2024

Kevät on taloyhtiössä aktiivista aikaa kun kokoukset lähestyvät ja yhtiökokouksessa valitaan myös uudet hallituksen jäsenet. Kaikkien taloyhtiössä asuvien on syytä…

Miksi taloyhtiön hallitukseen? webinaari

14.12.2023

Kiinteistöliiton lakiasiantuntija Tapio Haltia kertoo hallitustyöskentelystä taloyhtiön hallituksessa ja siitä, miksi taloyhtiön hallitukseen kannattaa lähteä. Webinaarissa esiin tulevat tärkeimmät pointit:…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI