Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

Parveke tuo lisätilaa asumiseen

Miten parveketta saa sisustaa?

Voit koristella asuntosi parveketta vapaasti, kun et riko taloyhtiön järjestysääntöjä, julkisivun yhtenäisyysvaatimuksia tai talon rakenteita.

Kukat

Voit hyvin pitää parvekkeella kukkia ja keittiöpuutarhaa. Parvekkeelle ei saa kuitenkaan asettaa ulkopuolella roikkuvaa kukkalaatikkoa, vaan kukkien tulee olla parvekerakenteen sisäpuolella. On taloyhtiön vastuulla, ettei parvekkeilta putoa mitään alas ohikulkijoiden tai kulkuvälineiden päälle.

Rönsyilevät kasvit pitää leikata, jotta ne eivät lähde kasvamaan naapurin tai julkisivun puolelle.

Kalusteet

Korituolin saa yleensä ripustaa parvekkeen kattoon koukulla, mutta jos vähänkin epäilet katon kantavuutta, kannattaa kysyä neuvoa isännöinniltä. Lattialle voi laittaa esimerkiksi lattiaritilän, mutta lattiamateriaalin muutokset, kuten laatoitus, vaativat remontti-ilmoituksen.

Kasveja tai valoja varten kiinnitettävät seinäritilät ja säleiköt ovat yleensä kevyitä ja helppo kiinnittää.

Lamput

Pienten, tunnelmaa luovien sähkölamppujen johdon vetäminen parvekkeen oven alta ei aiheuta turvallisuusriskiä, mutta jos sähköä aiotaan johtaa sisältä ulkona olevaan lämpölamppuun, turvallisuusnäkökulmat kannattaa selvittää etukäteen.

Varjot

Parvekkeelle saa laittaa aurinkovarjon. Sen sijaan seinään tai kattoon asennettava markiisi vaatii taloyhtiön luvan. Luvan saaminen riippuu siitä, miten markiisi vaikuttaa talon julkisivuun.

Hyönteishotelli

Jos haluat perustaa omalle parvekkeelle tai pihalle hyönteishotellin pörriäisiä varten, taloyhtiön lupaa ei tarvita erikseen. Jos kuitenkin aiot porata hotellin kiinni parvekkeen rakenteisiin, täytyy taloyhtiön myöntää siihen lupa. Hyönteishotellin hyötyjä voi lisätä halutessaan myös parvekekukilla.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI