Parveke tuo lisätilaa asumiseen

Miten parveketta saa sisustaa?

Voit koristella asuntosi parveketta vapaasti, kun et riko taloyhtiön järjestysääntöjä, julkisivun yhtenäisyysvaatimuksia tai talon rakenteita.

Kukat

Voit hyvin pitää parvekkeella kukkia ja keittiöpuutarhaa. Parvekkeelle ei saa kuitenkaan asettaa ulkopuolella roikkuvaa kukkalaatikkoa, vaan kukkien tulee olla parvekerakenteen sisäpuolella. On taloyhtiön vastuulla, ettei parvekkeilta putoa mitään alas ohikulkijoiden tai kulkuvälineiden päälle.

Rönsyilevät kasvit pitää leikata, jotta ne eivät lähde kasvamaan naapurin tai julkisivun puolelle.

Kalusteet

Korituolin saa yleensä ripustaa parvekkeen kattoon koukulla, mutta jos vähänkin epäilet katon kantavuutta, kannattaa kysyä neuvoa isännöinniltä. Lattialle voi laittaa esimerkiksi lattiaritilän, mutta lattiamateriaalin muutokset, kuten laatoitus, vaativat remontti-ilmoituksen.

Kasveja tai valoja varten kiinnitettävät seinäritilät ja säleiköt ovat yleensä kevyitä ja helppo kiinnittää.

Lamput

Pienten, tunnelmaa luovien sähkölamppujen johdon vetäminen parvekkeen oven alta ei aiheuta turvallisuusriskiä, mutta jos sähköä aiotaan johtaa sisältä ulkona olevaan lämpölamppuun, turvallisuusnäkökulmat kannattaa selvittää etukäteen.

Varjot

Parvekkeelle saa laittaa aurinkovarjon. Sen sijaan seinään tai kattoon asennettava markiisi vaatii taloyhtiön luvan. Luvan saaminen riippuu siitä, miten markiisi vaikuttaa talon julkisivuun.

Hyönteishotelli

Jos haluat perustaa omalle parvekkeelle tai pihalle hyönteishotellin pörriäisiä varten, taloyhtiön lupaa ei tarvita erikseen. Jos kuitenkin aiot porata hotellin kiinni parvekkeen rakenteisiin, täytyy taloyhtiön myöntää siihen lupa. Hyönteishotellin hyötyjä voi lisätä halutessaan myös parvekekukilla.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Joulukuusen hävittäminen taloyhtiössä

28.12.2023

Joulukuusen hävittäminen saattaa mietityttää kaupunkikodissa. Asukkaiden kannattaa seurata tiedotusta aiheesta, ja taloyhtiön hallituksen puolestaan huolehtia, että kuusen hävittämisohjeet ovat selkeät…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI