joulu taloyhtiössä

Pieni joulumuistio taloyhtiön asukkaalle

Monella on edessä pyhien viettoa, vieraita ja juhlahumua, jolloin on hyvä muistaa muutama tärkeä asia.

Kinkunpaistajan on hyvä tietää, että paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, koska hyytyessään se tukkii putkiston ja voi aiheuttaa hyvinkin laajan vesivahingon.

Ellei paistorasvaa käytetä ruuanlaitossa hyödyksi, se on syytä hävittää muovipussissa tai maitotölkissä sekajätteen mukana.

Lahjapaperit ovat pinnoitettuja ja teippisiä. Niitä ei voi laittaa paperinkeräykseen. Sekajätekuormaa voi keventää säästämällä osa lahjakääreistä ensi vuoteen.

Uudenvuoden tina pitää toimittaa ongelmajätekeräykseen, niille ei ole taloyhtiössä omaa keräyspistettä. Tinat voi toki sulattaa myös uudelleen. Kynttilän tai muun vahamaisen materiaalin käyttö tinan sijaan on ekologisempi vaihtoehto tulevan ennustamiselle. Moni saattaa myös innostua digitaalisista ennustussovelluksista.

Kynttilän polttamisessa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja palovaroittimien toimivuus on hyvä tarkistaa. Paristokäyttöiset tunnelmanluojat ovat huolettomia ja varsin aidon näköisiä ärsyttämättä herkkiäkään hengitysteitä. 

Juhlapyhinä syntyy runsaasti jätettä. Jäteastioiden pursuilemisen voi estää säilyttämällä kuivia roskia kotona, kunnes astioissa on jälleen tilaa.

Jos olet joululoman poissa kotoa, pidä asunto asutun näköisenä esim. ajastetuilla valoilla.

Joulupyhinä naapurit ovat yleensä suvaitsevia, mutta on tietenkin hyvä pitää kaikkien iloksi kohteliaisuussäännöistä kiinni.

Tasotalon henkilökunta toivottaa kaikille oikein turvallisia aikoja ja hyvää joulumieltä

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Joulukuusen hävittäminen taloyhtiössä

28.12.2023

Joulukuusen hävittäminen saattaa mietityttää kaupunkikodissa. Asukkaiden kannattaa seurata tiedotusta aiheesta, ja taloyhtiön hallituksen puolestaan huolehtia, että kuusen hävittämisohjeet ovat selkeät…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI