Tietopankki

Tietoa ja ohjeita osakkaille, asukkaille ja hallituksille:
Vinkkejä asumiseen ja oppaita päätöksentekoon

Rotta taloyhtiön jätekatoksessa on kutsumaton vieras

Kotitalousjätteet kutsuvat rottia, joiden läsnäolo taloyhtiöiden jätekatoksissa on yleistynyt. Sinnikäs rotta sotkee paikkoja ulosteillaan, saastuttaa ruokaa ja levittää bakteereja ja tauteja. Jos havaitset taloyhtiön alueella rottia, ole yhteydessä isännöintiyritykseen, joka hoitaa asian tuholaistentorjuntayrityksen kanssa.

Tärkein rottien torjuntakeino on pitää jätekatokset puhtaina ja siisteinä. Muista aina sulkea jäteastioiden kannet äläkä jätä roskapusseja maahan. Jos sinulta putoaa ruuantähteitä roskapussista, kerää ne pois. Muista korjata pois lemmikkieläinten ruuat ja linnunsiemenet, jotta ne eivät ole rottien himoittavissa. Laita ruoantähteet aina biojätteeseen viemäriin kaatamisen sijaan, sillä myös viemärissä muhivat tähteet voivat houkutella rottia.


Mitä aikaisemmin tuholaisten hävittäminen tehdään, sitä vähemmän ne aiheuttavat vahinkoa. Rotta voi aiheuttaa vahinkoja kiinteistölle, esimerkiksi vaurioittamalla rakennuksen eristyksiä tai jyrsimällä sähköjohtoja ja kaapeleita.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää artikkeleita

Uusimmat julkaisut

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI

© 2023 Tasotalo Oy – Tietosuojaseloste