Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

Rotta taloyhtiön jätekatoksessa on kutsumaton vieras

Kotitalousjätteet kutsuvat rottia, joiden läsnäolo taloyhtiöiden jätekatoksissa on yleistynyt. Sinnikäs rotta sotkee paikkoja ulosteillaan, saastuttaa ruokaa ja levittää bakteereja ja tauteja. Jos havaitset taloyhtiön alueella rottia, ole yhteydessä isännöintiyritykseen, joka hoitaa asian tuholaistentorjuntayrityksen kanssa.

Tärkein rottien torjuntakeino on pitää jätekatokset puhtaina ja siisteinä. Muista aina sulkea jäteastioiden kannet äläkä jätä roskapusseja maahan. Jos sinulta putoaa ruuantähteitä roskapussista, kerää ne pois. Muista korjata pois lemmikkieläinten ruuat ja linnunsiemenet, jotta ne eivät ole rottien himoittavissa. Laita ruoantähteet aina biojätteeseen viemäriin kaatamisen sijaan, sillä myös viemärissä muhivat tähteet voivat houkutella rottia.


Mitä aikaisemmin tuholaisten hävittäminen tehdään, sitä vähemmän ne aiheuttavat vahinkoa. Rotta voi aiheuttaa vahinkoja kiinteistölle, esimerkiksi vaurioittamalla rakennuksen eristyksiä tai jyrsimällä sähköjohtoja ja kaapeleita.

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI