Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

grillaaminen parvekkeella

Saako parvekkeella grillata? Grillaajan muistilista

Grillikausi käynnistyy vähitellen ja innokkaimmat ovat jo kaivaneet grillit varastoista ja suunnittelevat kiivaasti kevään juhlien illanistujaisia yhteisen ruuanlaiton merkeissä. Parvekkeella saa yleensä grillata, kunhan siitä ei aiheudu paloturvallisuusvaaraa. Mikäli taloyhtiön omat järjestyssäännöt kieltävät grillaamisen, on tätä poikkeusta tietenkin noudatettava. Grillauksesta leijailevat tuoksut ja käryt kuuluvat normaaliin asumiseen joita sisällä keittiössäkin kokkaamisesta väistämättä syntyy.

Avotulen tekeminen on kielletty ja kertakäyttögrilli rinnastetaan avotuleen eli sitä ei saa käyttää. Hiiligrilliä saa käyttää, jos grilliastia on ehjä ja turvallinen. Kaasu- ja sähkögrilliä saa niinikään käyttää, jos ne ovat toimintakuntoisia. Nestekaasua saa säilyttää asunnossa korkeintaan 25 kiloa. Sen paikka ei ole taloyhtiön yhteisissä kellari- tai ullakkotiloissa eikä kaasupulloa pidä turvallisuussyistä säilyttää myöskään lasitetulla parvekkeella. Vaikka ruoanlaitosta syntyvät tuoksut ovat normaaleja, voivat voimakkaat käryt olla häiritseviä. Jos grillaat usein, harkitse sähkögrillin hankkimista, joka tuottaa vähemmän hajuhaittoja.

Aseta grilli tukevalle alustalle ja riittävän etäälle palavista materiaaleista. Älä jätä grilliä valvomatta käytön aikana, ja varmista, että sinulla on käytettävissä sammutuspeite tai pieni sammutin mahdollisen tulipalon varalta. Pidä parveke siistinä grillaamisen jälkeen. Rasva ja ruuantähteet voivat aiheuttaa hajuja ja houkutella tuholaisia, joten on tärkeää siivota grilli ja grillausalue huolellisesti.

Mikäli naapurin grillaaminen häiritsee, asia kannattaa ottaa puheeksi rakentavassa hengessä. Jos naapuri ottaa sinuun yhteyttä häiriön vuoksi, pyri ratkaisemaan asia ystävällisesti. Kommunikaatio ja ymmärrys naapureiden kesken auttavat säilyttämään hyvät välit ja tekevät asumisesta miellyttävämpää kaikille.

Sopu sijaa antaa, mukavia ruokahetkiä kaikille!

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI