Autot oikeille paikoille – autopaikat ja pysäköintialue

Taloyhtiön piha-alueella on yleensä rajallinen määrä autopaikkoja, joten pysäköithän autosi ja muut kulkuneuvosi oikein niille varatuille paikoille. Vieraspaikat on tarkoitettu muille kuin talon asukkaille ja vastaavasti varatut autopaikat eivät ole vieraiden käytössä. Sallittua pysäköintitilaa tilapäiseen runsaampaan pysäköintitarpeeseen löytyy yleensä pihaan johtavan kadun varresta.

Auton parkkeeraus ei saa tukkia pelastusteitä tai estää talvella lumien auraamista ja pihan hiekoittamista. Muuttotilanteissa auton tai peräkärryn voi hetkellisesti pysäköidä talon eteen.

Autopaikkojen jakamiseen ja jonottamiseen liittyvät säännöt ovat taloyhtiökohtaisia ja usein säädetty yhtiöjärjestyksessä. Voit tiedustella vapaita autopaikkoja isännöinnistä.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Lintujen ruokkiminen taloyhtiössä

29.10.2023

Lintulaudan tai muun lintujen ruokkimispaikan laittaminen taloyhtiön pihalle kuuluu sellaisiin pieniin asioihin, joista kannattaa keskustella etukäteen. Etenkin, jos lintulaudalle löytyy…

Taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

3.7.2023

Leikkipaikka on monelle taloyhtiön pikkuasukkaalle mieluinen paikka. Jos havaitset puutteita leikkipaikalla, ota yhteyttä huoltoyhtiöön. Tarvittaessa kannattaa estää lasten leikkiminen, jos…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI