Tietopankki

Tietoa ja ohjeita osakkaille, asukkaille ja hallituksille:
Vinkkejä asumiseen ja oppaita päätöksentekoon

Mistä jäsenet taloyhtiön hallitukseen?

Mistä jäseniä hallitukseen?

Hallituksen jäsenten valinta on yhtiökokouksen tärkeimpiä päätöksiä, jotta sopivimmat henkilöt hoitavat omaisuuttasi. Mikä ratkaisuksi, jos taloyhtiön hallitukseen ei löydy riittävästi jäseniä?

  • Hallitus ja osakkaat voivat kartoittaa ajoissa uusia halukkaita jäseniä
  • Kokouspalkkioiden korotus, mikä kertoo hallitustyön arvostuksesta
  • Selkeät ja mietityt kokouskäytännöt tuovat hallitustyöhön lisää mielekkyyttä
  • Taloyhtiön hallituksen kokoa voidaan yhtiöjärjestyksessä muuttaa niin, että hallitukseen valitaan tarkan lukumäärän sijasta esimerkiksi 3 – 5 jäsentä
  • Taloyhtiön yhteisöllisyys voi lisätä hallitusinnokkuutta. Talkoissa tai glögitilaisuudessa naapurit tulevat tutuiksi, ja yhteisestä omaisuudesta huolehtiminen alkaa kiinnostaa

Jos mikään näistä keinoista ei auta, taloyhtiön pitää turvautua ulkopuoliseen hallituksen jäseneen. Ulkopuolinen jäsen voi olla lähes kuka tahansa, esimerkiksi osakkaan vuokralainen tai sukulainen, tai hallitusammattilainen, joka useimmiten kuitenkin pyytää jäsenyydestään korvausta normaalia enemmän.

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää artikkeleita

Uusimmat julkaisut

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI

© 2023 Tasotalo Oy – Tietosuojaseloste