taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

Taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

Leikkipaikka on monelle taloyhtiön pikkuasukkaalle mieluinen paikka. Jos havaitset puutteita leikkipaikalla, ota yhteyttä huoltoyhtiöön. Tarvittaessa kannattaa estää lasten leikkiminen, jos leikkipaikka vaikuttaa selkeästi vaaralliselta.

Taloyhtiön keinujen, kiipeilytelineiden ja liukumäkien turvallisuus on hallituksen vastuulla. Käytännössä isännöitsijä järjestää leikkipaikan huollon. Huoltoyhtiön sopimuksessa on syytä sopia määräajoin tehtävästä leikkipaikan tarkastamisesta.

Keväällä tarkistetaan, onko lumi ja jää vaurioittanut laitteita talvella. Lisäksi tarkistetaan esimerkiksi turva-alustojen kunto ja mahdolliset ilkivallan jäljet. Rapistuneelle leikkipaikalle voidaan tehdä erillinen kuntotarkastus, jossa selviää, onko leikkipaikka turvallisuusvaatimusten mukaisessa kunnossa.

Yleisohjeet pähkinänkuoressa leikkipaikan turvallisuusvaatimuksiin liittyen ovat:

Turvalliset leikkivälineet: Leikkivälineiden, kuten kiipeilytelineiden, liukumäkien ja keinujen, tulee olla turvallisia ja vastata voimassa olevia turvallisuusstandardeja. Leikkivälineiden tulee olla asianmukaisesti asennettu ja huollettu, ja niiden on täytettävä turvallisuuteen liittyvät vaatimukset.

Pehmusteet ja putoamissuojat: Leikkialueen lattiamateriaalin tulee olla pehmeää ja iskua vaimentavaa, kuten hiekkaa, turvetta tai kumimattoa. Tämä auttaa estämään vakavia vammoja, jos lapset putoavat leikkivälineistä.

Turvallinen ympäristö: Leikkipaikalla tulee olla riittävä valaistus, hyvä näkyvyys ja esteetön kulku. Terävät reunat, terävät esineet ja vaaralliset aineet on poistettava leikkipaikan läheisyydestä. Myös leikkialueen ympäristön tulee olla turvallinen, esimerkiksi riittävän kaukana liikenteestä ja muista vaarallisista alueista.

Turvallisuusohjeet ja opasteet: Leikkipaikalla tulisi olla näkyvillä turvallisuusohjeet ja opasteet, jotka kertovat vanhemmille ja huoltajille leikkipaikan käytöstä, ikärajoituksista ja turvallisuussäännöistä. Näin varmistetaan, että leikkialuetta käytetään oikein ja turvallisesti.

Säännöllinen tarkastus ja huolto: Leikkipaikka on tarkastettava ja huollettava säännöllisesti varmistaakseen, että se täyttää turvallisuusvaatimukset. Leikkivälineet, putoamissuojat ja muut leikkipaikan osat on tarkistettava mahdollisten vaurioiden tai kuluneiden osien varalta, ja tarvittaessa ne on korjattava tai vaihdettava.

Turvallisia leikkihetkiä!

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Lintujen ruokkiminen taloyhtiössä

29.10.2023

Lintulaudan tai muun lintujen ruokkimispaikan laittaminen taloyhtiön pihalle kuuluu sellaisiin pieniin asioihin, joista kannattaa keskustella etukäteen. Etenkin, jos lintulaudalle löytyy…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI