Taloyhtiön tietopankki

Oppaat, uutiset ja vinkit taloyhtiön elämään

taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

Taloyhtiön leikkipaikan kunnossapito

Leikkipaikka on monelle taloyhtiön pikkuasukkaalle mieluinen paikka. Jos havaitset puutteita leikkipaikalla, ota yhteyttä huoltoyhtiöön. Tarvittaessa kannattaa estää lasten leikkiminen, jos leikkipaikka vaikuttaa selkeästi vaaralliselta.

Taloyhtiön keinujen, kiipeilytelineiden ja liukumäkien turvallisuus on hallituksen vastuulla. Käytännössä isännöitsijä järjestää leikkipaikan huollon. Huoltoyhtiön sopimuksessa on syytä sopia määräajoin tehtävästä leikkipaikan tarkastamisesta.

Keväällä tarkistetaan, onko lumi ja jää vaurioittanut laitteita talvella. Lisäksi tarkistetaan esimerkiksi turva-alustojen kunto ja mahdolliset ilkivallan jäljet. Rapistuneelle leikkipaikalle voidaan tehdä erillinen kuntotarkastus, jossa selviää, onko leikkipaikka turvallisuusvaatimusten mukaisessa kunnossa.

Yleisohjeet pähkinänkuoressa leikkipaikan turvallisuusvaatimuksiin liittyen ovat:

Turvalliset leikkivälineet: Leikkivälineiden, kuten kiipeilytelineiden, liukumäkien ja keinujen, tulee olla turvallisia ja vastata voimassa olevia turvallisuusstandardeja. Leikkivälineiden tulee olla asianmukaisesti asennettu ja huollettu, ja niiden on täytettävä turvallisuuteen liittyvät vaatimukset.

Pehmusteet ja putoamissuojat: Leikkialueen lattiamateriaalin tulee olla pehmeää ja iskua vaimentavaa, kuten hiekkaa, turvetta tai kumimattoa. Tämä auttaa estämään vakavia vammoja, jos lapset putoavat leikkivälineistä.

Turvallinen ympäristö: Leikkipaikalla tulee olla riittävä valaistus, hyvä näkyvyys ja esteetön kulku. Terävät reunat, terävät esineet ja vaaralliset aineet on poistettava leikkipaikan läheisyydestä. Myös leikkialueen ympäristön tulee olla turvallinen, esimerkiksi riittävän kaukana liikenteestä ja muista vaarallisista alueista.

Turvallisuusohjeet ja opasteet: Leikkipaikalla tulisi olla näkyvillä turvallisuusohjeet ja opasteet, jotka kertovat vanhemmille ja huoltajille leikkipaikan käytöstä, ikärajoituksista ja turvallisuussäännöistä. Näin varmistetaan, että leikkialuetta käytetään oikein ja turvallisesti.

Säännöllinen tarkastus ja huolto: Leikkipaikka on tarkastettava ja huollettava säännöllisesti varmistaakseen, että se täyttää turvallisuusvaatimukset. Leikkivälineet, putoamissuojat ja muut leikkipaikan osat on tarkistettava mahdollisten vaurioiden tai kuluneiden osien varalta, ja tarvittaessa ne on korjattava tai vaihdettava.

Turvallisia leikkihetkiä!

Jaa tämä artikkeli

Tietopankki sinun hyväksesi

Ota asuminen ja hallitustyö haltuun

Tasotalon tietopankki on suunniteltu tarjoamaan sinulle ajantasaiset vinkit, uutiset ja asiantuntija-artikkelit olitpa asukas, osakas tai hallituksen jäsen.

Tietopankin avulla tarjoamme sinulle työkalut taloyhtiön hallinnon sujuvoittamiseen ja asumismukavuuden parantamiseen.

Lisää luettavaa

  • All Post
  • Isännöintiliitto
  • Kotitalo-lehti
  • Tasotalo

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI