sokeritoukka

Sokeritoukat, luteet ja tuholaistorjunta taloyhtiössä

Yksittäisestä ötökästä ei tarvitse vielä huolestua, mutta jos asunnossa tai talon rakenteissa liikkuu useampia tuholaisia, on asiasta syytä ilmoittaa isännöintiyritykseen. Isännöinti arvioi, täytyykö jonkinlaisiin toimenpiteisiin ryhtyä koko taloyhtiön osalta. Yleensä tehtävään palkataan ammattimainen tuholaistorjuja.

Mikäli huomaat vartalossasi pieniä puremajälkiä tai sängyssä tai sen jaloissa tummia pilkkuja, voi kyseessä olla lude. Ota lude-epäilystä aina yhteyttä isännöintiyritykseen. Luteiden hävittäminen on ammattilaisen tehtävä.

Ohjeita asukkaalle ötököiden häätämiseen kotoa

  • Kodin tuholaisia voi tunnistaa verkosta löytyvistä ohjeista.
  • Siivoa asunto huolellisesti lattianrajoja myöten.
  • Jos tuholaiset ovat keittiössä, hävitä niiden saastuttamat elintarvikkeet. Sulje käyttökelpoiset elintarvikkeet esimerkiksi tiiviisiin rasioihin.
  • Jos kyseessä ovat tekstiilituholaiset, säilö ehjät tekstiilit esimerkiksi kannelliseen muovirasiaan.
  • Sokeritoukkien torjumiseksi on tärkeää pitää kosteat tilat mahdollisimman kuivana ja tuulettaa kylpyhuone suihkussa käymisen jälkeen. Sokeritoukka on itsessään vaaraton eikä niistä välttämättä pääse – tai ole tarpeenkaan päästä – täysin eroon.

Osakaspihalla tai parvekkeella seikkailevasta yksittäisistä hyönteisistä ei ole kenellekään mitään haittaa. Myös ötökkähotellit ovat osakaspihoilla ja parvekkeilla täysin sallittuja. Vaikka kotona monijalkaiset voivat ällöttää niin pihalla niistä on hyötyä meille kaikille!

Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää julkaisuja

Joulukuusen hävittäminen taloyhtiössä

28.12.2023

Joulukuusen hävittäminen saattaa mietityttää kaupunkikodissa. Asukkaiden kannattaa seurata tiedotusta aiheesta, ja taloyhtiön hallituksen puolestaan huolehtia, että kuusen hävittämisohjeet ovat selkeät…

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI