Tietopankki

Tietoa ja ohjeita osakkaille, asukkaille ja hallituksille:
Vinkkejä asumiseen ja oppaita päätöksentekoon

wc:n tukkeutuminen

Wc:n ja lavuaarin tukosten ennaltaehkäisy

Ole tarkkana, ettei asuntosi wc-istuin tai pesualtaan viemäri tukkeudu arjen jätteistä. Tukkeuma voi aiheuttaa pahimmillaan vesivahingon. Vaaralliset jätteet jäävät lisäksi kuormittamaan ympäristöä ja ruoantähteet voivat houkutella tuholaisia.

Jos pesualtaan viemäri ei vedä kunnolla, kaada altaaseen viemärinavausainetta. Nestemäisiä putkenavaajia saa edullisesti joka ruokakaupasta ja astetta tehokkaampia putkirakeita saa monista marketeista. Noudata huolellisesti käyttöohjeita.

WC-pöntön suhteen edullinen keino poistaa tukos on muutamalla eurolla marketista saatava karhupumpuksikin kutsuttu viemäripumppu. Yksinkertaisimmillaan puisesta varresta ja kumisesta imukupista muodostuvalla välineellä voi helpostikin saada tukoksen liikkeelle ja etenemään viemärissä. Vaikka veden säästäminen on sinänsä hyve, rakastavat viemärit vettä. WC-pöntön pienempi huuhtelu ei riitä pitkän päälle kiinteiden jätteiden ja vessapaperinkaan kuljettamiseen putkistossa eteenpäin joten isompaakin huuhtelua tarvitaan.

WC-pönttöön eivät kuulu:

  • talouspaperi tai karkkipaperit
  • ruuantähteet
  • rasvat, kuten kinkun, ankan ja munkkien paistorasva
  • terveyssiteet, tamponit tai vaipat
  • pumpulipuikot tai vanu
  • tupakantumpit ja tulitikut
  • hiekka, multa tai pikkukivet
  • lääkkeet, liuottimet tai muut vaaralliset jätteet
Jaa tämä artikkeli
tasotalo

Tasotalon tietopankki tarjoaa kattavan tietopaketin asumiseen liittyvistä aiheista tarjoten ohjeita ja vinkkejä asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille.

Samalla saat kattavan kuvan siitä, miten Tasotalon ammattitaitoinen isännöintipalvelu helpottaa arkeasi ja tehostaa taloyhtiön hallintoa.

Lisää artikkeleita

Uusimmat julkaisut

Asiakaspalvelu

Arkisin klo 9:00 – 16:30
Puh. 029 123 5000
palvelu@tasotalo.fi

Toimistot

Rautatienkatu 20, 15110 LAHTI
Kampinkuja 2, 00100 HELSINKI

© 2023 Tasotalo Oy – Tietosuojaseloste